Gönderen Konu: İngilizce'mi Geliştirmek için ne yapabilirim???  (Okunma sayısı 868 defa)

Çevrimdışı berkan_airbus07

• Newbie
  • *
PİLOT olmak isityorum.Kule ile ilgili konuşmalarda zorluk çekeceğimi düşünüyorum..İngilizce'mi Geliştirmek için ne yapabilirim???

Çevrimdışı hakan737

• Global Moderator
  • Jr. Member
VArolan ingilizceni ancak pratik yaparak geliştirebilirsin. Ne kadar çok konuşursan okadar çok gelişir ingilizcen.Bunun başka çaresi yok. Bunun dışında bol bol ingilizce film,dizi,belgesel yanında  havacılık ile ilgili programlar seyredersen havacılık ile ilgili freyzolojinde gelişir.

birkaç alternatifin var;
1- turistlerle bol bol muhabbet,yazılı olarak değil, anlık görüşmeli olarak yani konuşarak internette muhabbet. (havacılık konusunda olacaksa bir konu belirle önceden-ki muhabbet ona göre yürüsün)
2- ingilizce pratik yapmaya yönelik "conversation" programları olan kurslar. GEnelde iş ingilizcesi için verirler bu dersleri ,havacılık konusunu hiç bekleme
3- www.liveatc.net üzerinde kalabalık meydanları değilde,nispten küçük meydanları dinlemekle başla. Daha az konuşma olacağı için seninde anlamak için vaktin olur ne dendiğini.
4- internette çok güzel havacılık ingilizcesi eğitim klipleri var. Bunları bulmaya çalış

hakan güven

Çevrimdışı berkan_airbus07

• Newbie
  • *
Teşekkürler...

Çevrimdışı ubermensch

• Newbie
  • *
PİLOT olmak isityorum.Kule ile ilgili konuşmalarda zorluk çekeceğimi düşünüyorum..İngilizce'mi Geliştirmek için ne yapabilirim???

ingilizce dizi seyret bol bol. altyazısız ya da ingilizce alt yazılı.

Çevrimdışı ibrahimhcaglayan

• Global Moderator
  • Full Member
Dil öğrenmenin temelinde kelime öğrenmek yatar. Ne kadar çok kelime bilirsen o kadar iyi. Televizyonda BBC'yi seyret. Önce pek birşey anlamayabilirsin ama sonra farkedeceksin ki hergeçen gün biraz daha fazla anlıyorsun. Bir de bu site üzerinden ilgilendiğin mesleği uygulayanları dinle ve ne dediklerini anlamaya çalış. Kimseye soru sormaktan çekinme. Eline geçen her imkanı ingilizceni ilerletmek için kullan.

Başarılar.

Çevrimdışı kivancucan

• Global Moderator
  • Sr. Member
Havacılık ingilizcenizi geliştirmek istiyorsanız ve pilotaj gibi hayaliniz varsa bol bol LiveATC LTBA dinleyin. Ben aralıksız 300 dakika dinlediğimi hatırlıyorum. Sonuç olarak Pilot-Kontrolör konuşmaların tamamını çok rahat bir şekilde anlayabiliyorum. Ara ara Amerikan meydanlarındaki konuşmaları dinlemek de size çok büyük artı sağlayacaktır. Ayrıca hafızanızı da ilerletmek açısından kontrolör bir şey söylediği zaman siz de bir pilotmuş gibi read-back yapın.

Örnek olarak;

-Kontrolör: Turkish 9 Delta-Papa descent 3000 feet, direct to ATCOS and clear ILS Approach runway 05 via ATCOS report establish

dediği zaman siz de mümkün olduğunca kısa readback yapmaya çalışın.

-Pilot: Descent 3000, ATCOS and Clear ILS 05 report establish Turkish 9 Delta Papa

Eğer bunu söyleyebiliyorsanız epey bir mesafe katetmişsiniz demektir.

Eğer teknisyen olmak gibi bir hayaliniz var ise bol bol AMM ya da CMM gibi dökümanlar okumaya çalışın. Anlamını bilmediğiniz kelimeleri zaten zamanla öğrenirsiniz. Ama cümleyi okurken ingilizce-türkçe karışık çeviri yapabiliyorsanız unutmayın iyi yoldasınız.

Ekleme: Benim bahsettiklerim sadece teknik ingilizce kısmıydı. Günlük hayatta lazım olacak ingilizcenin gelişmesi için yukarıda zaten en güzel şekilde açıklamalar yapılmış.

Bir ekleme daha yapayım. Eğer imkanınız var ise bir İngilizce kursuna gidin. Ya da Malta, İngiltere gibi şehirlerde bulunan dil okullarına gidin. Ücretini ödeyecek durumunuz var ise parayı kesinlikle düşünmeyin. Çünkü kendi geleceğiniz için yapacağınız yatırım elbet birgün size olumlu olarak geri dönecektir.
« Son Düzenleme: 06/02/2012, 01:09:23 Gönderen: kivancucan »
Kıvanç UÇAN - 1991
Spot-TR Member

http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=55072

Çevrimdışı ilkerkuloglu

• Full Member
Yukarıda yazan arkadaşların her dediğine katılıyorum. İmkanın varsa bence kursa git. Tam hatırlayamıyorum ama bir kurs 3 yada 4 kur alınca Amerika'ya gönderiyordu. Work and Travel'ı da araştır.

Dizi konusuna gelince, ingilizce alt yazılı diziler yada programlar izlemeni tavsiye ederim. Dizilerde, filmlerde ve programlarda öyle bir konuşuyorlar ki anlamanız çok zor. Yani normalde yazılı halde olsa anlarsınız fakat ne dediklerini çözemezsiniz. Kurs önemli.